Win7, Gimp 2.8.x AND 2.9.5 Parth's build

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Win7, Gimp 2.8.x AND 2.9.5 Parth's build

Guy Stalnaker
The Gimp UI is missing fonts -- empty boxes [] show up all over the place,
see attached screenshot of 2.9.5 Preferences dialog.

This just started. I've had this desktop running Win7 for many, many months
with both 2.8.x and 2.9.x. Two days ago I used Gimp for the first time in a
while to edit an image. Multiple layers, etc., saving to xcf and exporting
png. Something odd, however, began to happen. When adding a text layer to
the image, Gimp began to crash when I clicked on the tool palatte after
entering text. I eventually did get text added to the image, but it took
maybe five attempts when Gimp crashing.

Then, yesterday I attempted to edit the same image in 2.8.x and got a
mathmap load error on Gimp start, plus errors saying Gimp could not start
... Gimp, however, did start and load the image, but the UI was missing
characters--showing a box [] where characters should be. Not knowing what
might have happened, I tried the 2.9.3 version installed. Same error.

Today I have completely uninstalled 2.8.x, and 2.9.3. I have deleted
folders and cleaned the Windows Registry of all Gimp stuff. Reinstalled a
fresh download from Partha's Place of 2.9.5 STD. No more mathmap load
error, or any errors on load, but missing UI elements. And it's really,
oddly, random. For example, image I was editing has five layers, top is a
text layer. Top two layers have normal, visible description. Bottom three
layers show only [] boxes for layer description !?!?

I checked the Prefs (hence the screenshot) and the Fonts path did not
include the Windows font path so I added and restarted. No change.

Anything anyone?

Guy Stalnaker
[hidden email]
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Win7, Gimp 2.8.x AND 2.9.5 Parth's build

Roundball
>The Gimp UI is missing fonts -- empty boxes [] show up all over the
>place,
>see attached screenshot of 2.9.5 Preferences dialog.
>
>This just started. I've had this desktop running Win7 for many, many
>months
>with both 2.8.x and 2.9.x. Two days ago I used Gimp for the first time
>in a
>while to edit an image. Multiple layers, etc., saving to xcf and
>exporting
>png. Something odd, however, began to happen. When adding a text layer
>to
>the image, Gimp began to crash when I clicked on the tool palatte
>after
>entering text. I eventually did get text added to the image, but it
>took
>maybe five attempts when Gimp crashing.
>
>Then, yesterday I attempted to edit the same image in 2.8.x and got a
>mathmap load error on Gimp start, plus errors saying Gimp could not
>start
>... Gimp, however, did start and load the image, but the UI was
>missing
>characters--showing a box [] where characters should be. Not knowing
>what
>might have happened, I tried the 2.9.3 version installed. Same error.
>
>Today I have completely uninstalled 2.8.x, and 2.9.3. I have deleted
>folders and cleaned the Windows Registry of all Gimp stuff.
>Reinstalled a
>fresh download from Partha's Place of 2.9.5 STD. No more mathmap load
>error, or any errors on load, but missing UI elements. And it's
>really,
>oddly, random. For example, image I was editing has five layers, top
>is a
>text layer. Top two layers have normal, visible description. Bottom
>three
>layers show only [] boxes for layer description !?!?
>
>I checked the Prefs (hence the screenshot) and the Fonts path did not
>include the Windows font path so I added and restarted. No change.
>
>Anything anyone?
>
>Guy Stalnaker
>[hidden email]

Attachments:
* http://www.gimpusers.com/system/attachments/554/original/2017-04-19_09_47_01-Preferences.png

--
gstalnaker (via www.gimpusers.com/forums)
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list