Problem Lasso Tool For Shading

classic Classic list List threaded Threaded
5 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Problem Lasso Tool For Shading

Roundball
What I am doing-
       
I am using the Lasso Tool for shading. I lasso where the shading will
go, click edit > copy > edit > paste as > new layer. Move the shading to correct
spot and color it in.

My Problem -

In between base color and shade color, I get a small white line on some
parts.



Thank You.

--
Mawkza (via www.gimpusers.com/forums)
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem Lasso Tool For Shading

Ofnuts-2
On 19/02/17 08:45, Mawkza wrote:

> What I am doing-
>          
> I am using the Lasso Tool for shading. I lasso where the shading will
> go, click edit > copy > edit > paste as > new layer. Move the shading to correct
> spot and color it in.
>
> My Problem -
>
> In between base color and shade color, I get a small white line on some
> parts.
>
>
Is the white line on the base layer or in the copy/pasted one?

_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Problem Lasso Tool For Shading

Roundball
>Is the white line on the base layer or in the copy/pasted one?


Copy/Paste Layer

--
Mawkza (via www.gimpusers.com/forums)
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Problem Lasso Tool For Shading

Ofnuts-2
On 20/02/17 05:32, Mawkza wrote:
>> Is the white line on the base layer or in the copy/pasted one?
>
> Copy/Paste Layer
>
1) remove the selection

2) Set the alpha-lock on the layer (checkerboard icon at top of the
Layers list)

3) Paint over the layer, the alpha-lock preserves the opacity of the
pixels, you won't "spill".

_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Problem Lasso Tool For Shading

Roundball
>1) remove the selection
>
>2) Set the alpha-lock on the layer (checkerboard icon at top of the
>Layers list)
>
>3) Paint over the layer, the alpha-lock preserves the opacity of the
>pixels, you won't "spill".


Thank you!

--
Mawkza (via www.gimpusers.com/forums)
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list