Font problem in user interface

classic Classic list List threaded Threaded
10 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Font problem in user interface

rich404
just downloaded GIMP for Mac, and when I open it all the text in the user
interface menu is in numerical fractions.

Does anyone know a solution for this - or has had this problem?  

I'd love to try out the program - but can't figure out what's what with this
issue.

--
ladyejan (via www.gimpusers.com/forums)
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Font problem in user interface

rich404
>just downloaded GIMP for Mac, and when I open it all the text in the
>user interface menu is in numerical fractions.
>
>Does anyone know a solution for this - or has had this problem?  
>
>I'd love to try out the program - but can't figure out what's what
>with this issue.

It will be a language setting, the strange symbols are foreign language
characters that your computer can not display. Something like :
http://imgur.com/mryHNmJ

I do not use a Mac but try this
https://sourceforge.net/p/gimponosx/support-requests/9/

You will have to go by position in the relevent menus on my installation it is
like this: http://imgur.com/eZRFCCL

Second menu (Edit) 5 up from the bottom -> gives the preferences menu

Preferences menu, second option -> top entry and the drop down menu.

rich: www.gimp-forum.net

--
rich2005 (via www.gimpusers.com/forums)
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Font problem in user interface

Michael Schumacher


On 01/20/2017 10:19 AM, rich2005 wrote:

>> just downloaded GIMP for Mac, and when I open it all the text in the
>> user interface menu is in numerical fractions.
>>
>> Does anyone know a solution for this - or has had this problem?  
>>
>> I'd love to try out the program - but can't figure out what's what
>> with this issue.
>
> It will be a language setting, the strange symbols are foreign language
> characters that your computer can not display. Something like :
> http://imgur.com/mryHNmJ

This makes me wonder if the most recent package for OSX is being used
here - it has a fix for wrong language (i.e. one of the user's chosen,
but not prefered ones) being selected for the UI language.


--
Regards,
Michael
GPG: 96A8 B38A 728A 577D 724D 60E5 F855 53EC B36D 4CDD
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Font problem in user interface

rich404
In reply to this post by rich404
>just downloaded GIMP for Mac, and when I open it all the text in the
>user interface menu is in numerical fractions.
>
>Does anyone know a solution for this - or has had this problem?  
>
>I'd love to try out the program - but can't figure out what's what
>with this issue.


Same happening with my gimp install (2.10) on Mac running 10.14.4 Mojave

Working fine for a week or so then UI screwed up with fractions! Tried to look
in preferences but that's turned into gibberish..

See Screenshot

Hope there's a soltion as I use Gimp for the Later alpha colour to transparency
function that PS sorely lacks






Attachments:
* https://www.gimpusers.com/system/attachments/1159/original/Image_2019-04-28_at_3.04.56_pm.png

--
Wicky (via www.gimpusers.com/forums)
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Font problem in user interface

rich404

Tried deleting prefrences plist file - deleting and reinstalling app without and
any joy :-(

--
Wicky (via www.gimpusers.com/forums)
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Font problem in user interface

Users mailing list
In reply to this post by rich404
hi wicky,
i've had the same problem before. for me it is a font problem. i use a mac
and use true type, open type and mac type1 fonts. when i install the type1
fonts, gimp breaks, if i place them in another directory and link to gimp
in preferences>folders>fonts, the problem disappears. so you could have
some fonts that are creating the problem.

hth,
dwain

On Sat, May 18, 2019 at 2:05 PM Wicky <[hidden email]> wrote:

> >just downloaded GIMP for Mac, and when I open it all the text in the
> >user interface menu is in numerical fractions.
> >
> >Does anyone know a solution for this - or has had this problem?
> >
> >I'd love to try out the program - but can't figure out what's what
> >with this issue.
>
>
> Same happening with my gimp install (2.10) on Mac running 10.14.4 Mojave
>
> Working fine for a week or so then UI screwed up with fractions! Tried to
> look
> in preferences but that's turned into gibberish..
>
> See Screenshot
>
> Hope there's a soltion as I use Gimp for the Later alpha colour to
> transparency
> function that PS sorely lacks
>
>
>
>
>
>
> Attachments:
> *
> https://www.gimpusers.com/system/attachments/1159/original/Image_2019-04-28_at_3.04.56_pm.png
>
> --
> Wicky (via www.gimpusers.com/forums)
> _______________________________________________
> gimp-user-list mailing list
> List address:    [hidden email]
> List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
> List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
>
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Font problem in user interface

rich404
In reply to this post by rich404
>Tried deleting prefrences plist file - deleting and reinstalling app
>without and any joy :-(

UI Font garbling Still happening in 2.10.12

<img>https://cl.ly/17be9a6a598a/screenshot_1430.jpg</img>

<img>https://cl.ly/258f4e7f7387/Image%2525202019-06-21%252520at%2525206.44.48%252520pm.png</img>

--
Wicky (via www.gimpusers.com/forums)
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Font problem in user interface

Patrick Shanahan-3
* Wicky <[hidden email]> [06-21-19 13:48]:
> >Tried deleting prefrences plist file - deleting and reinstalling app
> >without and any joy :-(
>
> UI Font garbling Still happening in 2.10.12
>
> <img>https://cl.ly/17be9a6a598a/screenshot_1430.jpg</img>
>
> <img>https://cl.ly/258f4e7f7387/Image%2525202019-06-21%252520at%2525206.44.48%252520pm.png</img>

correct your system character encoding and lc

--
(paka)Patrick Shanahan       Plainfield, Indiana, USA          @ptilopteri
http://en.opensuse.org    openSUSE Community Member    facebook/ptilopteri
Registered Linux User #207535                    @ http://linuxcounter.net
Photos: http://wahoo.no-ip.org/piwigo                    paka @ IRCnet freenode
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Font problem in user interface

Michael Schumacher
Am 21.06.19 um 22:25 schrieb Patrick Shanahan:

> * Wicky <[hidden email]> [06-21-19 13:48]:
>>> Tried deleting prefrences plist file - deleting and reinstalling app
>>> without and any joy :-(
>>
>> UI Font garbling Still happening in 2.10.12
>>
>> <img>https://cl.ly/17be9a6a598a/screenshot_1430.jpg</img>
>>
>> <img>https://cl.ly/258f4e7f7387/Image%2525202019-06-21%252520at%2525206.44.48%252520pm.png</img>
>
> correct your system character encoding and lc

Assuming we're not dealing with a broken system configuration here, then
GIMP should still work out of the box, and we have to figure out what's
causing this.

Might be that this is known and I missed that in the past few months, of
course.

--
Regards,
Michael
GPG: 96A8 B38A 728A 577D 724D 60E5 F855 53EC B36D 4CDD
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Font problem in user interface

rich404
In reply to this post by rich404
SOLVED

It's a font cache issue with the Mac

http://www.fontgeek.net/blog/?p=6

Solution

clear-font-cache.md
Close all applications. ( ...
Start Terminal (located in the Utilities folder; press Command-Shift-U to open
this folder).
Type:  sudo atsutil databases -remove   and press Return.
Type your password at the prompt (no characters will echo back to the screen).

--
Wicky (via www.gimpusers.com/forums)
_______________________________________________
gimp-user-list mailing list
List address:    [hidden email]
List membership: https://mail.gnome.org/mailman/listinfo/gimp-user-list
List archives:   https://mail.gnome.org/archives/gimp-user-list